Ξεβούλωμα αποχέτευσης: Πώς να διορθώσετε και να αποφύγετε το πρόβλημα!

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα πρόβλημα αποχέτευσης προέρχεται από έναν φραγμένο σύστημα σωληνώσεων.

Τα οικιακά συστήματα ύδατος αποτελούνται από πολλούς αγωγούς και αποχετεύσεις που βουλώνουν από καιρό σε καιρό. Τα εμπόδια αποστράγγισης αποτελούν ενόχληση, καθώς εμποδίζουν την αποστράγγιση του νερού και την απόρριψη της ύλης από το σύστημα αποχέτευσης. Με έναν βουλωμένο νεροχύτη, για παράδειγμα, το νερό μπορεί να υπερχειλίσει και να καταστρέψει το δάπεδο καθώς και διάφορες οικιακές και ηλεκτρικές συσκευές.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να ξεβουλώσετε την αποχέτευση αμέσως μόλις ανακαλύψετε το πρόβλημα. Αν είστε ο τύπος do-it-yourself, εδώ είναι μερικοί οικονομικοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αντί να καλέσετε έναν υδραυλικό (ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΚΩΣΤΑΣ)

Θεμελιώδεις διαδικασίες για αποστράγγιση αποχετεύσεων

Όταν πρόκειται για φραγμένες αποχετεύσεις, καλό είναι να δοκιμάσετε τις πιο απλές τεχνικές ξεβουλώματος προτού προχωρήσετε σε αναζήτηση επαγγελματική βοήθειας. Εδώ είναι μερικές γρήγορες μεθόδους απόφραξης που μπορούν να καθαρίσουν τις αποχετεύσεις σας με ελάχιστη προσπάθεια.

1. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό

Αυτή η μέθοδος ξεβουλώματος αγωγών είναι γρήγορη, εύκολη και φθηνή. Αρχικά, ρίξτε 20γρ απορρυπαντικού πιάτων μέσα στην αποχέτευση.

Περιμένετε περίπου 30 λεπτά ώστε το απορρυπαντικό να λιπαίνει και να μαλακώσει το στερεό υλικό. Εν τω μεταξύ, βράζουμε λίγο νερό σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους.

Ρίξτε το ζεστό νερό μέσα στην αποχέτευση. Μπορεί να ξεβουλώσει την αποχέτευση με επιτυχία. Αυτή η διαδικασία είναι χρήσιμη για την απομάκρυνση των λιπαρών ουσιών.

2. Ανακατέψτε σόδα με ξίδι

Αυτή η διαδικασία απαιτεί ζεστό νερό, σόδα μαγειρική και ξίδι. Αρχικά, ανακατέψτε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό με ένα φλιτζάνι ξύδι. Ρίξτε μια γενναιόδωρη ποσότητα ζεστού νερού μέσα στην αποχέτευση ανάλογα με το μέγεθος του αγωγού.

Ρίξτε ένα τρίτο του φλιτζανιού σόδα στο αποχετευτικό δοχείο και έπειτα ρίξτε το διάλυμα αραιωμένου ξιδιού. Αφήστε το μείγμα να δουλέψει για δύο ή τρεις ώρες.

Οι δύο ουσίες πρέπει να αντιδρούν και να διαλύσουν τα φραγμένα υλικά.

Ρίξτε ζεστό νερό μέσα στην αποχέτευση για να ξεπλύνετε τα πάντα.

3. Έμβολο

Ένα έμβολο μπορεί να πιέσει όποια στερεά υλικά έχουν κολλήσει μέσα στην αποχέτευση εφαρμόζοντας περιόδους πίεσης. Αφαιρέστε τα πώματα αποστράγγισης και τα φίλτρα πριν αρχίσετε να πιέζετε.

Μπορείτε να εφαρμόσετε κάποιο ζελέ πετρελαίου στο χείλος του εμβόλου για να δημιουργήσετε μια ασφαλή σφράγιση και να ενισχύσετε την αναρρόφηση. Το έμβολο πρέπει να καλύπτει πλήρως το στόμιο της αποχέτευσης για μέγιστη πίεση.

Εάν πρόκειται για νεροχύτη ή μπανιέρα, γεμίστε το με αρκετό νερό για να βυθίσετε την κεφαλή του εμβόλου. Το ζεστό νερό μπορεί να κάνει το λάστιχο πιο εύκαμπτο για μια καλύτερη ώθηση. Πιέστε προς τα κάτω και προς τα πάνω μέχρι να αποκολληθεί το φράγμα.

ksevouloma-apoxeteusis-pos-na-diorthosete-provlima

4. Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα

Ένας άλλος τρόπος ξεβουλώματος μιας φραγμένης αποχέτευσης είναι η χρήση ενός σύρματος. Το εργαλείο αυτό είναι χρήσιμο για την εκκαθάριση των μαλλιών που πιθανόν έχουν πέσει.

Τοποθετήστε το σύρμα στην αποχέτευση και περιστρέψτε το αρκετές φορές για να διαλύσει και να αφαιρέσει το φράγμα. Αφήστε να τρέξει άφθονο ζεστό νερό στην αποχέτευση για να καθαρίσετε τα υπόλοιπα υπολείμματα.

Αν οι μέθοδοι που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν λειτουργούν για σας, μπορεί να είναι καιρός να προχωρήσετε σε υψηλά επίπεδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρειάζεστε έναν επαγγελματία (ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΚΩΣΤΑΣ) για να σας βοηθήσει. Θα χρησιμοποιήσει δεξιότητες και εξειδικευμένα εργαλεία για να φτάσει στο φράγμα που δημιουργεί το πρόβλημα.

Δυσάρεστες οσμές

Μια βουλωμένη αποχέτευση είναι ένας εφιάλτης που κανείς δεν θέλει. Ανεξάρτητα από το πού συμβαίνει, μπορεί να σας ενοχλήσει με απίστευτους τρόπους.

Φανταστείτε ότι ζείτε σε ένα σπίτι με μπλοκαρισμένη τουαλέτα ή ένα νεροχύτη γεμάτο με βρώμικο νερό. Εκτός από την αδυναμία εκκένωσης των οικιακών απορριμμάτων, ένα φραγμένο αποχετευτικό σύστημα μπορεί να προκαλέσει διαρκή δυσωδία στο σπίτι σας.

Όπως συζητήθηκε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διορθώσετε προβλήματα αποστράγγισης. Πριν από την αποσυναρμολόγηση του συστήματος σωληνώσεων, ξεκινήστε πάντα με την πιο εύκολη μέθοδο. Εάν δεν είστε σίγουροι ή δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε το χάος, καλέστε έναν υδραυλικό (ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΚΩΣΤΑΣ) από τη γειτονιά σας.

1 Σχόλιο. Leave new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού